Καιρός: Σενάριο για ψυχρή εισβολή πολικής προέλευσης και χιόνια ακόμα και σε πεδινά!

Καιρός: Σενάριο για ψυχρή εισβολή πολικής προέλευσης και χιόνια ακόμα και σε πεδινά!

Καιρός: Το πιο κρύο σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει ακόμα και για μέσα Ιανουαρίου, «βλέπει» για το τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη το GFS.

Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο καιρικό προγνωστικό μοντέλο επιμένει εδώ και μέρες για την κάθοδο πολύ ψυχρών αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας. Την τοποθετεί χρονικά προς την έναρξη του τρίτου δεκαημέρου του Νοέμβρη και από μέρα σε μέρα απλώς αλλάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ως προς την ψυχρότητα του φαινομένου.

Σήμερα, στο πρωινό του τρέξιμο, καταγράφει την τάση για ένα από τα πιο ψυχρά σενάρια, με πολικής (κυριολεκτικά) προέλευσης μάζες να κατορθώνουν να μπαίνουν ακόμα και μέσα στη χώρα μας.

Θα δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη που καταγράφει την κίνηση των αερίων μαζών πάνω απ' την Ευρώπη, το πώς μπαίνει η χώρα μας σε μια αρκετά ψυχρή περίοδο από τις 17 Νοεμβρίου και μετά και πώς κορυφώνεται αυτή η περίοδος με την ισχυρή ψυχρή εισβολή που θα απασχολήσει την Ευρώπη από τις 20 του μήνα, ενώ από τις 22 φαίνεται αυτές οι μάζες να μπαίνουν και στην Ελλάδα.

Με τα σημερινά στοιχεία, αυτό το φαινόμενο, αν φυσικά επιβεβαιωθεί αφού απομένουν πάρα πολλές μέρες μέχρι τότε, θα προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Η τάση δείχνει καιρό ανατολικών προσηνέμων με χιονοπτώσεις από το Πήλιο και κάτω, στην αρχική καταγραφή δεδομένων μπαίνει στο παιχνίδι και η Αττική, αλλά επαναλαμβάνουμε είναι πολύ - πολύ νωρίς και απλώς στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κρατάμε την τάση, αφού και το συγκεκριμένο προγνωστικό μοντέλο έχει υποστεί κατά το παρελθόν σημαντικές... ήττες στην μακροπρόθεσμη πρόγνωση ψυχρών εισβολών.

Καρέ καρέ το πολύ ψυχρό σενάριο που «βλέπει» για μετά τις 20 Νοεμβρίου το GFS με αέριες μάζες πολικής (κυριολεκτικά) προέλευσης να μπαίνουν και στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τον αποκαλούν ήρωα στο χωριό! Δείτε τι έκανε και θα καταλάβετε το γιατί...

Χριστούγεννα με lockdown; Τι λένε τα άστρα;