Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία στον ορίζοντα, παραμένει η τάση και για ψυχρή εισβολή!

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία στον ορίζοντα, παραμένει η τάση και για ψυχρή εισβολή!

Καιρός: Ισχυρότατη κακοκαιρία «βλέπουν» τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα στα σημερινά τους δεδομένα για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας...

Παράλληλα, διατηρείται η τάση για σοβαρή ψυχρή εισβολή μπαίνοντας στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, με σημαντικότατη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

ΟΜΩΣ...

Καθώς τα δεδομένα για μακροπρόθεσμη πρόγνωση πάντα αλλάζουν, σε σχέση με την ψυχρή εισβολή κρατάμε απλώς την τάση των τελευταίων ημερών και εστιάζουμε στην επερχόμενη (όπως επιμένουν τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα) σοβαρή επιδείνωση του καιρού από την ερχόμενη Τρίτη - Τετάρτη.

Οπως θα δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη του GFS τα στοιχεία που σήμερα εμφανίζονται για την κακοκαιρία της ερχόμενης εβδομάδας προκαλούν έναν πρώτο συναγερμό, καθώς το σύστημα δείχνει αρκετά έως πολύ ισχυρό και ικανό σε τοπικό επίπεδο να αφήσει πίσω του μεγάλα ύψη βροχής.

Καρέ - καρέ η κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω από τη χώρα μας. Ξεκάθαρη η τάση για ισχυρή κακοκαιρία από την ερχόμενη Τρίτη με το σενάριο να θέλει μεγάλους όγκους νερού να μεταφέρονται από τα δυτικά προς την κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ η βόρεια χώρα δείχνει να μένει εκτός (με τα σημερινά δεδομένα) και από αυτό το σύστημα.

Σε σχέση με τις θερμοκρασίες, στον ακόλουθο χάρτη απλώς αξίζει να παρατηρήσουμε τη διατήρηση της τάσης για ψυχρή εισβολή από τις 17 Νοέμβρη και μετά, ικανής -αν φυσικά επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό- να ρίξει σημαντικά τον υδράργυρο σε έως και χειμερινά επίπεδα με μονοψήφιες θερμοκρασίες πανελλαδικά. Είναι, όμως, πολύ νωρίς και πιθανότατα μέχρι τότε θα προκύψουν σημαντικές αλλαγές.

Δείτε πώς καταγράφεται η κίνηση των αερίων μαζών πάνω απ' την Ευρώπη και την κάθοδο πολύ ψυχρών μαζών προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας από τις 16 Νοεμβρίου και μετά...

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Κρήτη: Απίστευτες εικόνες με καταρράκτες στην εθνική οδό

Η απόκοσμη «Μαύρη Τρύπα» της Μάνης (video)

Καιρός: Ανοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη! Τεράστιες οι καταστροφές (Video)