Καιρός Χριστουγέννων: Η πρώτη εικόνα απ' το GFS μέχρι ανήμερα Χριστουγέννων (vid)

Καιρός Χριστουγέννων: Η πρώτη εικόνα απ' το GFS μέχρι ανήμερα Χριστουγέννων (vid)

Καιρός Χριστουγέννων: Η μακροπρόθεσμη τάση απ΄ το προγνωστικό μοντέλο καιρού GFS φτάνει πλέον μέχρι τη μέρα των Χριστουγέννων.

Ο καιρός στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι άκρως... φθινοπωρινός με πολλές βροχές στα πεδινά και αρκετά (πλέον) χιόνια αλλά σε πολύ μεγάλα υψόμετρα, αφού αν και έχουμε κλείσει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, ψυχρή εισβολή ικανή να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία και να φέρει χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα δεν υπάρχει. Και δεν δείχνει να προκύπτει ούτε εντός του δεύτερου δεκαημέρου του Δεκέμβρη, με τα δεδομένα, ωστόσο, να αλλάζουν όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

Το GFS εξακολουθεί να «βλέπει» την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη, με πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τις 22 Δεκέμβρη και μετά και να κατορθώνουν αυτές να μπαίνουν στη χώρα μας παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα.

Καθώς, όμως, οι 15 μέρες που απέχουμε απ' τα Χριστούγεννα είναι... αιώνας για να μπορέσουν τα προγνωστικά μοντέλα να έχουν ασφαλή δεδομένα, θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν πολλές και ίσως θεαματικές αλλαγές, είτε προς καλύτερο, είτε προς χειρότερο σενάριο.

Γι' αυτό και κρατάμε την τάση για πιο ψυχρές καταστάσεις από τις 23 Δεκεμβρίου και για τη χώρα μας, κάτι που έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου στην αναλογική του εκτίμηση για τον καιρό του Δεκέμβρη.

Τώρα, ως προς τα φαινόμενα, θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εξέλιξη του καιρού στην Ελλάδα από σήμερα έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Είναι ξεκάθαρο πως από αύριο μπαίνει νέα κακοκαιρία στην Ελλάδα με διατήρηση φαινομένως έως και την Κυριακή, ενώ ο καιρός δείχνει την επόμενη εβδομάδα να ηρεμεί...

Δείτε καρέ - καρέ στο βίντεο την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω απ' τη χώρα μας μέχρι την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Big BrotherSpoiler: Τεράστια ανατροπή – Τι θα συμβεί την Παρασκευή στο live (video)

Ψαράδες πιάνουν στα δίχτυα τους φαλαινοκαρχαρία! Συγκινητικό αυτό που ακολουθεί (Vid)