Καιρός: Προσοχή! Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες! Προειδοποίηση για τη Δευτέρα...

Καιρός: Προσοχή! Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες! Προειδοποίηση για τη Δευτέρα...

Καιρός: Χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα «βλέπει» για τη Δευτέρα ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιώντας για πιο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων.

Αναλυτικά όσα γράφει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην προειδοποίησή του για τις επόμενες ώρες και την εξέλιξη των χιονοπτώσεων, καθώς και για το ισχυρότερο κύμα που θα χτυπήσει τη Δευτέρα και την Αττική.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα χιονιά που σαρώνει τη χώρα μας από τα βόρεια προς τα νότια. Το δεύτερο από τα τρία συνολικά κύματα κακοκαιρίας που αναμένουμε μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας ήταν αποτέλεσμα ενός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο οργανώθηκε στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και βάθυνε καθώς αυτό μετατοπίστηκε προς τη χώρα μας ενώ σιγά σιγά αρχίζει και εισέρχεται στο Αιγαίο.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Καθώς θα περνούν οι ώρες οι χιονοπτώσεις σιγά σιγά θα αρχίσουν να μετατοπίζονται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Έτσι λοιπόν μέχρι και το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα απασχολούν τμήματα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και κυρίως ανατολική Στερεά, την βορειοανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν τμήματα των Κυκλάδων και του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Από τα ξημερώματα της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, το Αιγαίο (κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα) όπως επίσης και τα ορεινά πιθανόν ημιορεινά της Κρήτης.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πυκνές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και στο νομό Αττικής μέχρι και αύριο το πρωί ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν πρόσκαιρα.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στην Θεσσαλονίκη μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες οπότε και θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά και νότια για να σταματήσουν μέχρι το ξημέρωμα αύριο.

ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΜΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Όπως έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες, αναμένουμε και τρίτο κύμα κακοκαιρίας την Δευτέρα που ίσως είναι και το ισχυρότερο. Το κύμα αυτό θα αφορά περιοχές από Θεσσαλία και πιο νότια με την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη να βρίσκονται στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων.
Το τρίτο αυτό κύμα θα είναι και πάλι αποτέλεσμα ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα ξεκινήσει και πάλι από τις ακτές της δυτικής Ιταλίας και θα ακολουθήσει μια πιο νότια τροχιά σε σχέση με αυτό που μας απασχολεί τώρα και αυτός είναι και ο λόγος που θα επηρεαστεί από έντονα φαινόμενα και η Κρήτη με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέσα στην Δευτέρα σε Πελοπόννησο, Στερεά και Εύβοια και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα.

ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένουμε και πάλι στην Αττική την Δευτέρα και μέχρι το πρωί της Τρίτης με αυξημένες τις πιθανότητες αυτό το κύμα να επηρεάσει και το λεκανοπέδιο. Μεγάλες πιθανότητες εμφανίζονται και στον παράγοντα "χιονόστρωση" μιας και η ατμόσφαιρα θα έχει ήδη ψυχθεί αρκετά ενώ ψυχρότερες αέριες μάζες θα εισβάλουν στο νομό. Εκτιμούμε με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία ότι αυτό το κύμα θα ευνοήσει σημαντικά το νομό σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για προβλήματα να εμφανίζονται πολύ αυξημένες.

ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τις επόμενες ημέρες που θα ανοίξει ο καιρός στα βόρεια, ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν (πιθανόν και κάτω από τους -15°C).
Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τον σχηματισμό ισχυρού παγετού που σε αρκετές περιοχές θα κρατάει όλη την ημέρα κι έτσι λοιπόν ο παγετός θα είναι ολικός.
Ακολουθούν χάρτες από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα που αποτυπώνουν όσα αναλύθηκαν παραπάνω.

Καλό υπόλοιπο Σαββάτου φίλες και φίλοι μου και με μεγάλη προσοχή. Το χιόνι είναι ωραίο αλλά φέρνει και πολλά προβλήματα.

Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Ψηφοφορία: Ψηφίστε εδώ για τον πιο δημοφιλή Μαχητή.

Ψηφίστε κι εσείς για τον πιο δημοφιλή παίκτη από την ομάδα των Διασήμων.

Survivor Spoiler

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.