Ο καιρός το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη και η τάση για σοβαρή ψυχρή εισβολή (vid)

Ο καιρός το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη και η τάση για σοβαρή ψυχρή εισβολή (vid)

Καιρός: Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, μα αν τύχει και θυμώσει μέσα στο χιόνι θα σε χώσει...

Φαίνεται, λοιπόν, απ' τα πρώτα προγνωστικά δεδομένα που άρχισαν να εμφανίζουν τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα, πως ο Φλεβάρης στο πρώτο 15νθήμερό του θα έχει και τα δύο «παραδοσιακά» χαρακτηριστικά που τον «συντροφεύουν».

Ζέστες και καλό καιρό μέχρι το πρώτο δεκαήμερο, ισχυρό κρύο και πιθανότατα χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές μέσα στο δεύτερο. Αυτά δείχνει το προγνωστικό μοντέλο GFS, στην πρωινή ανανέωση της 30ής Ιανουαρίου 2021.

Αυτό το τρέξιμο, που λόγω απόστασης από τις 10-12 Φλεβάρη πρέπει να το κρατήσουμε ως τάση, δείχνει να κατεβάζει και στην Ελλάδα πολύ ισχυρό ψύχος (καθαρά πολικής προέλευσης) και χιονοπτώσεις στα ανατολικά προσήνεμα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής (ακόμα και της Αθήνας).

Δώστε προσοχή στις μωβ αποχρώσεις, τόσο στον χάρτη καταγραφής των αερίων μαζών, όσο και στον χάρτη των φαινομένων της Ελλάδας.

Μέχρι, πάντως, να φτάσουμε και αν φτάσουμε μέχρι τις 10 Φλεβάρη με αυτήν την τάση, ο καιρός στην Ελλάδα θα «μαλακώσει» πάρα πολύ και θα... ζεστάνει αρκετά, ειδικά στα κεντρικά και τα νότια, αφού υπάρχει και... θερμή εισβολή στο πρώτο πενθήμερο, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αρκετούς βαθμούς πάνω απ' τα κανονικά για την εποχή, επίπεδα.

Κοινώς, ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει (το πρώτο δεκαήμερο), μα αν τύχει και θυμώσει μεσ' στο χιόνι θα μας χώσει (το δεύτερο δεκαήμερο)...

Survivor Ψηφοφορία: Ποιος θα κατακτήσει την πρώτη θέση;

MasterChef 5 - Ψηφοφορία: Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο δημοφιλής κριτής;

Ψήφισε τη «Βασίλισσα» του αθλητικού ρεπορτάζ;

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.