Καιρός: Δριμύ ψύχος στην Ευρώπη, φέρνει κρύο και χιόνια και στην Ελλάδα (vid)

Καιρός: Δριμύ ψύχος στην Ευρώπη, φέρνει κρύο και χιόνια και στην Ελλάδα (vid)

Καιρός: Τα παγκόσμια καιρικά προγνωστικά μοντέλα επιμένουν...

Πολικό ψύχος θα στροβιλίζεται πάνω από την Ευρώπη για αρκετές ημέρες και από τις 13 Φλεβάρη διατηρούν την τάση για κάθοδό του και στην Ελλάδα.

Φαινόμενο σπάνιο, σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία (7/2/2021), αφού και δριμύ ψύχος δείχνει να κατορθώνει να μπαίνει στη χώρα μας, ρίχνοντας κατά πολύ κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα τον υδράργυρο, αλλά και φαινόμενα χιονοπτώσεων φαίνεται να το συνοδεύουν, ακόμα και σε περιοχές με μηδενικά υψόμετρα.

Φυσικά, ως τάση δείχνει να «κλειδώνει», αλλά οι λεπτομέρειες που σε κάθε περίπτωση πάντα κάνουν τη διαφορά, θα είναι και αυτές που θα καθορίσουν πολλά.

Σε κάθε περίπτωση, τα σημερινά στοιχεία επιμένουν για έναν πανευρωπαϊκό (σχεδόν) χιονιά, με μεγάλη διάρκεια επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών και στη χώρα μας και φαινόμενα από τα βόρεια προς τα νότια, για το διάστημα από τις 13-14 έως και τις 20-21 Φλεβάρη.

Θυμίζουμε, πως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είχε καταγραφεί ο τελευταίος μεγάλος χιονιάς στην Αθήνα, τον Φλεβάρη του 2008...

Δείτε στο βίντεο πώς καταγράφεται το φαινόμενο από το παγκόσμιο καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS. Στον πρώτο χάρτη καταγράφεται η κίνηση των αερίων μαζών (προσοχή στη μωβ απόχρωση που υποδηλώνει πολικό ψύχος) και στο δεύτερο η κίνηση των φαινομένων (όπου μωβ απόχρωση σημαίνει χιονόπτωση).

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για όσα συμβαίνουν στο Survivor.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest