Καιρός: Προσοχή στα προβλήματα απ' τον παγετό! Η προειδοποίηση του Αρναούτογλου

Καιρός: Προσοχή στα προβλήματα απ' τον παγετό! Η προειδοποίηση του Αρναούτογλου

Καιρός: Πρώτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου -καθαρά χρηστικού επιπέδου και πολύ σημαντική- για το επερχόμενο κύμα ψύχους που ξεκινά να επηρεάζει τη χώρα μας (πανελλαδικά) από το Σαββατοκύριακο.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ επισημαίνει τον κίνδυνο να προκύψουν προβλήματα από τις πολικές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές (κυρίως) της βόρειας χώρας και στα ορεινά γενικώς, σε ό,τι έχει να κάνει με υδροροές και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στην προειδοποίησή του:

Φίλες και φίλοι!

Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (13-14 Φλεβάρη) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής του καιρού με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με κατά τόπους επίσης πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας!
Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπιτι για κάθε χρήση!!!
Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!

Λεπτομέρειες για τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο στα καθημερινά 15λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 (ΔΕΥ-ΠΑΡ 17:30 και 20:00)!

Για ότι νεότερο φυσικά κι θα υπάρχουν λεπτομέρειες και στη σελίδα μου στο facebook Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου