Καιρός: Προειδοποίηση από το Χ.Κ. Παρνασσού - Μην ανεβείτε στο βουνό, κινδυνεύετε...

Καιρός: Προειδοποίηση από το Χ.Κ. Παρνασσού - Μην ανεβείτε στο βουνό, κινδυνεύετε...

Καιρός: Εκτακτη προειδοποίηση προς τους χιονοδρόμους, να μην επιχειρήσουν ανάβαση στον Παρνασσό εν μέσω της επερχόμενης κακοκαιρίας, απευθύνει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Ο λόγος δεν είναι άλλος απ' τον τεράστιο κίνδυνο που θα εγκυμονεί, λόγω των ακραίων φαινομένων και των ισχυρότατων χιονοπτώσεων, ακόμα και για την πρόκληση χιονοστιβάδων.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ως διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (ΧΚΠ) προειδοποιεί τους φίλους του βουνού για τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν, εν όψει των επικείμενων ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα («Μήδεια»).

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις οι ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένεται να αποκλείσουν μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, δημιουργώντας παγετό σε πάρα πολλά σημεία, ενώ θα προκαλέσουν φαινόμενα υψηλής επικινδυνότητας στο βουνό, όπως είναι οι πιθανές χιονοστιβάδες.

Συνιστούμε στους πολίτες να αποφύγουν την ανάβαση στο βουνό, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος κινδυνεύουν να παραμείνουν για πολλές ώρες αβοήθητοι.

Υπενθυμίζουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο παραμένει κλειστό, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας της Πολιτείας.

Ως εκ τούτου για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται και η χρήση snowmobiles και οποιωνδήποτε άλλων οχημάτων εντός των χώρων ευθύνης του Χιονοδρομικού. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.

Για πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε δωρεάν το 112 όλο το 24ωρο.