Καιρός Πάσχα: Με ζέστη η Μεγάλη Εβδομάδα! Πώς θα σουβλίσουμε τον οβελία; (vid)

Καιρός Πάσχα: Με ζέστη η Μεγάλη Εβδομάδα! Πώς θα σουβλίσουμε τον οβελία; (vid)

Καιρός Πάσχα: Αρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο της μακροπρόθεσμης τάσης για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και ανήμερα το Πάσχα.

 

Με εξαίρεση μια επερχόμενη σύντομης διάρκειας κακοκαιρία, που θα απασχολήσει σχεδόν το σύνολο της χώρα μας την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα διατηρηθεί ανοιξιάτικος.

Και μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, η Ελλάδα θα «νιώσει» την πρώτη φετινή θερμή εισβολή, με θερμότερες αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική να κυριαρχούν και να ανεβάζουν αισθητά το υδράργυρο, σε επίπεδο κοντά ή ακόμη και λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς.

Ως προς τα φαινόμενα, από την Πέμπτη το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες την Παρασκευή θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της βόρειας χώρας και το Σάββατο θα αποκτήσουν πανελλαδικό χαρακτήρα...

Από την Κυριακή των Βαΐων, κυρίως όμως από τη Μεγάλη Δευτέρα, ο καιρός βελτιώνεται σε όλη την Ελλάδα και καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα επικρατήσει καλοκαιρία, με λίγες βροχές, όπως θα δείτε στον προγνωστικό χάρτη του GFS, να εμφανίζονται το Μεγάλο Σάββατο στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στη θερμοκρασία, μέχρι και την Κυριακή θα διατηρηθεί στα σημερινά (σχεδόν) επίπεδα, παρουσιάζοντας μια μικρή υποχώρηση το Σαββατοκύριακο, λόγω της επερχόμενης μίνι κακοκαιρίας.

Από τη Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο, αναμένεται σημαντική άνοδος με τον υδράργυρο να φλερτάρει σε πολλές περιοχές της κεντρικής και (κυρίως) της νότιας χώρας, ακόμα και με τους 30 βαθμούς.

Οι πρώτες θερμές αέριες μάζες από την Αφρική αναμένεται να κυριαρχήσουν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στη Μεσόγειο και σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη με την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα μέχρι και την Τετάρτη μετά το Πάσχα.