Καιρός: Έρχεται ισχυρός καύσωνας με θερμοκρασίες έως και 44 βαθμούς

Καιρός: Έρχεται ισχυρός καύσωνας με θερμοκρασίες έως και 44 βαθμούς

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί με ανάρτηση του για ισχυρό κύμα καύσωνα το προσεχές διάστημα.

Μετά από το ασταθές τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όσον αφορά τον καιρό ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την έλευση ισχυρού καύσωνα το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook, «από την ερχόμενη Τρίτη 22/6 και έπειτα και για διάρκεια μέχρι τουλάχιστον και το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27/6, θα επισκεφτούν τη χώρα μας πάρα πολύ θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από τις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής».

Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος εκτιμά ότι το συγκεκριμένο κύμα ζέστης ενδέχεται να μας ταλαιπωρήσει αρκετά ενώ θα συνοδεύεται από τρία σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Θα έχει μεγάλη διάρκεια. Τουλάχιστον 6-7 ημέρες και με τάση να κρατήσει και ακόμη παραπάνω. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αυτό το σενάριο. Θα ξεκινήσει από την Τρίτη με λίγο πιο ήπιες θερμοκρασίες (37-38°C και τοπικά και λίγο παραπάνω) αλλά από την Τετάρτη και έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει πολύ παραπάνω.
  • Οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, θα αγγίξουν τους 41-42°C και σε ορισμένες περιοχές και παραπάνω. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44°C σε περιοχές που θα είναι ευνοϊκός ο άνεμος.
  • Θα υπάρχει κατά διαστήματα και σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καλλιάνος καλεί σε υπομονή και «κάντε σέρβις στα κλιματιστικά σας, προμηθευτείτε ανεμιστήρες όσοι δεν έχετε και οργανώστε το πρόγραμμα σας ώστε να είστε το λιγότερο δυνατό εκτεθειμένοι στον ήλιο».

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest