Καύσωνας: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Ακραίες θερμοκρασίες έως και τις 6/8 (τουλάχιστον)

Καύσωνας: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Ακραίες θερμοκρασίες έως και τις 6/8 (τουλάχιστον)

Καύσωνας: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για τον καύσωνα που πλήττει την Ελλάδα.

Συνθήκες ακραίου καύσωνα θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, με την ΕΜΥ να εκδίδει νέο δελτίο επιδείνωσης καιρού καθώς ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» ακόμη και στους 44 βαθμούς!

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr