Καύσωνας: Φέρνει... 48άρια μέσα στη βδομάδα! Καρέ - καρέ τα νέα προγνωστικά δεδομένα (Vid+Pics)

Καύσωνας: Φέρνει... 48άρια μέσα στη βδομάδα! Καρέ - καρέ τα νέα προγνωστικά δεδομένα (Vid+Pics)
WXCHARTS

Καύσωνας: Με αμείωτη ένταση θα διατηρηθεί η επέλαση των θερμών αερίων μαζών στην Ελλάδα, έως και τις 6-7 Αυγούστου, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία να «βλέπουν» σταδιακή εκτόνωση του φαινομένου από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS, τα επόμενα 4-5 24ωρα θα είναι και αυτά με τη μεγαλύτερη ένταση του κύματος καύσωνα, καθώς θα υπάρξουν περιοχές της χώρας που θα «δουν» τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμα και τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι με τα σημερινά στοιχεία οι πιο δύσκολες μέρες, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ακόμα και 48 βαθμούς στον θεσσαλικό κάμπο (δείτε παρακάτω την γκάλερι).

Δείτε στο βίντεο πώς καταγράφει το GFS την κίνηση των θερμών αερίων μαζών πάνω από την Ελλάδα και πώς υποχωρούν ελαφρώς την επόμενη Κυριακή, για να ακολουθήσει ένα δεύτερο (πιο ήπιο όμως) κύμα ζέστης από τις 11 έως τις 14 Αυγούστου. Σοβαρή υποχώρηση του καύσωνα πρέπει να αναμένεται από τις 15 Αυγούστου και μετά...

EMY: «Βλέπει» 48άρια...

Αίσθηση προκαλεί η καταγραφή υψηλών θερμοκρασιών έως και 48 βαθμούς Κελσίου, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δείτε στην γκάλερι τους χάρτες με τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν από την Κυριακή έως και την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα (ελάχιστες και μέγιστες)

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest