Καιρός: Οι πιο επικίνδυνες μέρες είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή - Προειδοποίηση Μαρουσάκη

Καιρός: Οι πιο επικίνδυνες μέρες είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή - Προειδοποίηση Μαρουσάκη

Καιρός: Οι ακραίες θερμοκρασίες «φουντώνουν» τις πυρκαγιές αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για πολύ επικίνδυνες συνθήκες στο μέτωπο των πυρκαγιών που θα δημιουργούν την Πέμπτη και θα κλιμακωθούν ακόμα περισσότερο από την Παρασκευή, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στο κεντρικό δελτίο του OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς ενισχύονται οι άνεμοι, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, θα ξεκινήσει ένας νοτιοδυτικός άνεμος ο οποίος θα λειτουργήσει σαν λίβας.

Πολύ ανησυχητικό είναι ότι ενίσχυση ανέμων θα έχουμε και στην περιοχή της Ηλείας όπου μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά, με ανέμους έντασης 5 - 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, εκτιμάται ότι οι άνεμοι θα ενταθούν κοντά στις μεσημβρινές ώρες κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό καθώς με το πρώτο φως του ήλιου οι εναέριες δυνάμεις θα έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν χωρίς πολύ δυνατούς ανέμους.

Μάλιστα από την Παρασκευή, η χώρα θα μπει σε κόκκινο συναγερμό αναφορικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς καθώς έρχονται πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι.

Ο καιρός την Πέμπτη

Η Πέμπτη θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα, καθώς ο καύσωνας θα συνεχιστεί και ο υδράργυρος θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές όπως μπορούμε να δούμε στον δεύτερο χάρτη μας. Μάλιστα θα επικρατήσει και λίβας στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα ανεβάζοντας στο κόκκινο τον κίνδυνο πυρκαγιάς για αρκετές περιοχές.

Σε κατάσταση συναγερμού για τις πυρκαγιές την Παρασκευή

Την Παρασκευή ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη θα μεταφέρει πιο δροσερές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και θα εκτοπίσει τις πολύ θερμές αέριες μάζες προς τα νοτιοανατολικά.

Αυτή η σύγκρουση των διαφορετικής θερμοκρασίας αερίων μαζών θα προκαλέσει ιδιαίτερα έντονους βορειοδυτικούς ανέμους από τα βόρεια προς τα νότια θυμίζοντας τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Επίσης προς τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας θα ξεσπάσουν πολύ ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και έντονους κεραυνούς που είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε τοπικό κυρίως επίπεδο.

Νέο κύμα καύσωνα την ερχόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το Σαββατοκύριακο θα πάρουμε μια ανάσα δροσιάς, ωστόσο θα είναι πολύ σύντομη μιας και από τη Δευτέρα νέο ισχυρό θερμό κύμα θα μας απασχολήσει ξανά και μάλιστα θα συνδυαστεί και με έντονα μελτέμια. Όπως τονίζει ο ίδιος, κοντά στις 13 του μήνα θα λάβει τέλος αυτή η «παρέλαση» των πολύ θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest