Καιρός - Μαρουσάκης: Δεν αποκλείονται υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι τις επόμενες ώρες

Καιρός - Μαρουσάκης: Δεν αποκλείονται υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τις επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες εξέδωσε η ΕΜΥ, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να μην αποκλείει την εμφάνιση υδροστρόβιλων ή ανεμοστρόβιλων.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν αποκλείει, μάλιστα, το ενδεχόμενο τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς, ακόμα και υδροστρόβιλους ή ανεμοστρόβιλους.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη δυτική Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Όπως μπορούμε να δούμε και στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου (πρώτος χάρτης), ήδη συμπαγή νεφικά συστήματα αρχίζουν να απασχολούν τμήματα της βορειοδυτικής χώρας.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα και με τον δεύτερο χάρτη μας όπου απεικονίζονται οι βροχοπτώσεις με τις αποχρώσεις του μπλε, τις αμέσως επόμενες ώρες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το βόρειο Ιόνιο οι οποίες προς το απόγευμα θα μετατοπιστούν νοτιότερα και ανατολικότερα επηρεάζοντας το κεντρικό Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και πιθανόν βόρεια Θεσσαλία καθώς και τη δυτική - βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς. Υδροστρόβιλοι - ανεμοστρόβιλοι δεν θα πρέπει να αποκλειστούν.
Από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας και μετά αναμένεται εκτόνωση της όλης κατάστασης.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest