Καιρός: Ερχονται βροχές και καταιγίδες. Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως και το Σάββατο 4/9

Καιρός: Ερχονται βροχές και καταιγίδες. Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως και το Σάββατο 4/9

Ο καιρός της εβδομάδας από την ΕΜΥ...

Ερχονται βροχές και καταιγίδες και η ΕΜΥ δίνει όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού. Ποιες περιοχές θα έχουν φαινόμενα, ακόμα και έντονα κατά τόπους;

Αναλυτικά η εβδομαδιαία πρόγνωση της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μας έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-08-2021

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στις Σποράδες, την Εύβοια, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου η θερμοκρασία φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 31-08-2021

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου η θερμοκρασία φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ και από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη
τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 02-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-09-2021

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04-09-2021

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.