Καιρός - Αρναούτογλου: Πότε φεύγουν οι καταιγίδες - Η πρόγνωση για σήμερα, Παρασκευή (10/09)

Καιρός - Αρναούτογλου: Πότε φεύγουν οι καταιγίδες - Η πρόγνωση για σήμερα, Παρασκευή (10/09)

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου για την Παρασκευή (10/9).

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι ο καιρός θα είναι άστατος μεν την Παρασκευή (10/9), αλλά θα υπάρξει εναλλαγή στα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν. Ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε ότι τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Παρόλα αυτά, το μεσημέρι η κακοκαιρία θα επικρατήσει σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση το Αιγαίο, ενώ το βράδυ θα υπάρχει ξαστεριά. «Στην περιοχή της Εύβοιας, από τις Σποράδες μέχρι και τις βόρειες Κυκλάδες, τις πρωινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει άστατος. Θέλει προσοχή στις ανατολικές περιοχές, καθώς θα υπάρξει ένα πέρασμα από μπόρες. Σύννεφα με κάποια φαινόμενα θα εμφανιστούν στα Νότια, όπως στην Κάρπαθο και θα αφήσουν τοπικές μπόρες. Επίσης, τις πρωινές ώρες θα μεγαλώνουν τα ανοίγματα του καιρού κάθε χιλιόμετρο δυτικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα με μερικά συννεφάκια», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, είπε πως «κατά την διάρκεια των μεσημβρινών ωρών, εκεί που ο καιρός θα είναι άστατος, πρόκειται να βελτιωθεί και να βγει δυναμικά ήλιος. Στο Αιγαίο λοιπόν, θα βγει ήλιος, αλλά θα σχηματιστούν σύννεφα στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Στη Δυτική Ελλάδα δεν αποκλείεται να έχουμε τοπική μπόρα, μικρής όμως διάρκειας. Από την ορεινή Ήπειρο, μέχρι τα ορεινά στη Πελοπόννησο και την Στερεά, δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικές μπόρες και βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά στις περισσότερες περιοχές με λίγες τοπικές συννεφιές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια».

«Οι άνεμοι πέφτουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε ανέμους 3-4 μποφόρ με την μορφή θαλάσσιας αύρας, ενώ στο Αιγαίο ο βοριάς θα αγγίξει τα 4 με 5 μποφόρ», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά στην Αττική τόνισε ότι «ο καιρός θα είναι άστατος κατά πάσα πιθανότητα στην Αττική. Η μέρα θα ξεκινήσει με σύννεφα και τις προμεσηβρινές ώρες διαφαίνονται βροχές στα βορειοανατολικά, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας, η αστάθεια θα επηρεάσει τα Κεντρικά και τα Νότια. Υπάρχει λοιπόν, η πιθανότητα να εκδηλωθεί μπόρα, βροχή ή καταιγίδα, αλλά δεν θα κρατήσει πολύ. Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού και θα επικρατήσει ξαστεριά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 17 και 27 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι 4 με 5 μποφόρ».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα ξεκινήσουν με κάποια σύννεφα, σε συνδυασμό με κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά το μεσημέρι η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές, ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά, με εξαίρεση μερικές τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 27 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ».