Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται Σαββατοκύριακο με 36άρια - Πού θα «χτυπήσουν»

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται Σαββατοκύριακο με 36άρια - Πού θα «χτυπήσουν»

Οι δροσερές μέρες ανήκουν στο παρελθόν, με τη ζέστη να επανέρχεται το Σαββατοκύριακο - Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών

Ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρει πως η εβδομάδα που διανύουμε θα κυλήσει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές, αλλά και αρκετή ζέστη, της οποία η κορύφωση αναμένεται να λάβει χώρα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η εν λόγω ζέστη θα γίνει και αρκετά ενοχλητική, για τους περισσότερους από τους ανθρώπους που θα παραμείνουν στα αστικά κέντρα, καθώς η θερμοκρασία είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ίσως και τους 35-36 βαθμούς Κεσίου.

Όλα αυτά θα συνδυαστούν με ερχομό αφρικανικής σκόνη, αλλά και μεγάλης υγρασίας, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό μείγμα που αναμένεται να είναι αποπνικτικό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το πρωί της Τρίτης θα έχει πυκνή συννεφιά μόνον στην Κρήτη, μέχρι και την Κάρπαθο. Αυτά τα σύννεφα μπορεί να δώσουν κάποιες μπόρες προς το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο ουρανός θα είναι αρκετά καθαρός. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι καλός και στην Κρήτη και την Κάρπαθο.

Μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, αναμένονται μπόρες, ακόμη και τοπικές καταιγίδες, στη Ρόδο και το Καστελόριζο. Τη νύχτα ο καιρός θα είναι κακός και εκεί και θα έχουμε ξαστεριά σχεδόν παντού. Ίσως στην ανατολική Κρήτη και το Καστελόριζο να δώσει κάποια ασθενή φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα. Στους 21-30 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και στην πρωτεύουσα, την Αθήνα, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη στους 17-31.

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώνει διαρκώς όσο περνούν οι μέρες και το Σάββατο θα ανέλθει στους 36 βαθμούς Κελσίου, οπότε και θα υπάρχει θολούρα και ιδιαιτέρες συνθήκες λόγω αυξημένης σκόνης και υγρασίας.