Ζέστη... Ιουλίου στα μέσα Σεπτέμβρη! Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου

Ζέστη... Ιουλίου στα μέσα Σεπτέμβρη! Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου

Ενα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό μας ετοιμάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου...

Αναλυτικά όσα γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στην ενημέρωσή του:

«Zέστη, σκόνη, ισχυρός κατά τόπους λίβας (πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές οπου θα φυσά) αλλά και ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗΣ διάρκειας, τοπικά μόνο ίσως και δυνατές μπόρες/καταιγίδες το Σάββατο!».

Δείτε στο βίντεο την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18/9) θα έχουμε λιακάδα με λίγες αραιές συννεφιές και έντονη θολούρα στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο τα σύννεφα κατά τόπους θα πυκνώνουν στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες ασθενείς βροχές με τη μορφή μπόρας.

Τα σύννεφα κατά τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν πρόσκαιρα στα κεντρικά και τα βόρεια και θα δώσουν κάποιες βροχές, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου. Λίγο πιο έντονα αναμένονται να είναι τα φαινόμενα στην περιοχή της ορεινής ημιορεινής Ηπείρου και στα πιο δυτικά βορειοδυτικά ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας.

Προς το βράδυ, η όποια αστάθεια θα περιοριστεί στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι νυχτερινές ώρες θα κυλήσουν μόνο με ξαστεριά και τοπικές συννεφιές στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα.

Στην Αττική, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί κάποια παροδική βροχή, μικρής διάρκειας, προς την Πάρνηθα και γενικότερα στους ορεινούς όγκους του λεκανοπεδίου. Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη μπορεί να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, σύντομης διάρκειας, στις περισσότερες περιοχές.