Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό της Τρίτης (28/09)/

Κακοκαιρία, η οποία θα εντείνεται όσο περνούν οι ώρες, έρχεται από την Τρίτη 28 Σεπρεμβρίου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πως ναι μεν η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα είναι μικρή, αλλά την Τετάρτη ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει περαιτέρω και δη αισθητά, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα ξημερώματα της Τρίτης, συννεφιά που έλθει από τη δύση θα εισέλθει στα δυτικά της χώρας μας, θα κινηθεί προς τα ανατολικά και θα αφήσει λίγα και ασθενή φαινόμενα.

Προς το βράδυ της Τρίτης όμως τα σύννεφα αυτά θα πυκνώσουν, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα (περισσότερο στη Μακεδονία και κατά τόπους στην ανατολική και βόρεια Θεσσαλία) και όσο περισσότερο θα βραδιάζει τόσο πιο άστατος θα γίνεται ο καιρός.

Στη δυτική Μακεδονία, όσο πιο ανατολικά, τόσο πιο πιθανές είναι πιο αξιόλογες μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες. Προς τη Ζάκυνθο, σύννεφα αστάθειας αναμένεται να δώσουν πρόσκαιρα κάποιες μπόρες. Σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως στα πιο ορεινά δυτικά τμήματα της περιφέρειας, τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν έντονο χαρακτήρα προς τις βραδινές ώρες. Στο Καρπάθιο πέλαγος θα πνέουν οι πιο ισχυροί άνεμοι (βορειοδυτικοί), οι οποίοι θα ανέλθουν στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική, το πρωί υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει ή να ψιχαλίσει. Γενικά η μέρα στο λεκανοπέδιο θα κυλήσει με ηλιοφάνεια, με λίγη συννεφιά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 18 ως και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει ασθενώς με τη μορφή ασθενούς μπόρας ή να ψιχαλίσει, όμως μετά το μεσημέρι ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος στην περιοχή, με διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες, αρχικά κυρίως στις πιο δυτικές περιοχές της περιφέρειας και από το βράδυ αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης.

Στα πιο δυτικά τμήματα της περιφέρειας, δε, αναμένονται και πιο έντονα φαινόμενα τις απογευματινές προς τις πρώτες βραδινές και νυχτερινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 15 ως και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, όσο πιο βόρεια-βορειοδυτικά και ορεινά και πολύ-πολύ νοτιοδυτικά, αναμένεται να έχουμε τοπικές βροχές με τη μορφή μπόρας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά. Στο Αιγαίο θα ανέλθουν στα 7 μποφόρ και τόσο εκεί, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.