Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται νεφοδιαλυτής - Πού θα βρέξει την Πέμπτη (30/09)

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχεται νεφοδιαλυτής - Πού θα βρέξει την Πέμπτη (30/09)

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό της Πέμπτης (30/09)

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου οι βοριάδες που ήδη πνέουν στη χώρα μας θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση στην ανατολική Ελλάδα. Οι εν λόγω βοριάδες θα είναι πολύ ψυχροί και θα επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη την ανατολική Ελλάδα και κατά τόπους τα ηπειρωτικά και θα ρίξουν περαιτέρω τη θερμοκρασία στην ανατολική Ελλάδα.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα σημειώνονται μπόρες, ενώ μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, θα υπάρχουν φαινόμενα που θα επηρεάζουν και τη Βόρεια Κρήτη.

Αναλυτικά ο καιρός:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, στη νοτιοδυτική Κρήτη θα έχουμε μπόρες. Μπόρες, τοπικού χαρακτήρα, θα έχουμε τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες στα πάρα πολύ νότια και στα πάρα πολύ βόρεια τμήματα του Ιονίου πελάγους. Σε ορεινές περιοχές της Στερεάς, κυρίως της Ευρυτανίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, θα έχουμε τοπικές μπόρες, ενώ στα πιο δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου, κυρίως της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας, τα σύννεφα θα είναι πιο πυκνά.

Στις πολύ ορεινές περιοχές (ίσως και πιο χαμηλά, στην κεντρική Μακεδονία), το πρωί θα ψιχαλίσει και θα βρέξει, κατά τόπους και για λίγο. Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, η δυτική Μακεδονία θα έχει μπόρες, κυρίως στις πιο δυτικές και νότιες περιοχές της Περιφέρειας. Στην Ήπειρο θα έχει βροχές, μπόρες και καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα, οι ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου θα έχουν άστατο καιρό τις θερμές ώρες της ημέρας και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα. Αυτά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και περιοχές του βορείου Ιονίου και τις παράκτιες περιοχές των δυτικών τμημάτων της Ηπείρου.

Τοπικές μπόρες θα έχουμε και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες, στα κεντρο0νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου οι τοπικές μπόρες θα γίνουν περισσότερες.

Νέο γύρο από διάσπαρτες μπόρες και τοπικές βροχές θα έχουμε κυρίως στη δυτική Μακεδονία και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία, από αργά το βράδυ. Δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια ή ένταση.

Στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε 26άρια και 27άρια, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αυτό το καταφέρνει ο «ανατολικός καταβάτης άνεμος, ο οποίος δρα και ως νεφοδιαλυτής» και ο οποίος ανεβάζει τη θερμοκρασία όταν πνέει από τα ανατολικά προς τα δυτικά, εξηγεί ο κ. Αρναούτογλου.

Στην Αττική και στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 17 ως τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, το πρωί, όσο πιο δυτικά και βόρεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει και να βρέξει. Αργά το βράδυ θα έχουμε έναν νέο γύρο βροχών (τοπικών αυτήν τη φορά), κυρίως στα κεντρικά, στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα της Περιφέρειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 18 ως τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.