Προειδοποίηση Αρναούτογλου για την κακοκαιρία: Κόβεται στα δύο η χώρα

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για την κακοκαιρία: Κόβεται στα δύο η χώρα

Καιρός: Στα δύο κομμένη η Ελλάδα, από τη μία σφοδρή και από την άλλη ήλιος. Μεγάλος κίνδυνος στα δυτικά. Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες ημέρες. Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, στα Επτάνησα και κυρίως όσο πιο βόρεια στο Ιόνιο, οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Αλλά και από τα πιο δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της Στερεάς, στην Ήπειρο, στα πιο δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στη δυτική Μακεδονία και σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά τμήματά της, μέχρι και τις πρωινές ώρες θα έχουμε βροχές, κατά διαστήματα δυνατές.

Όσο πιο βορειοδυτικά, τόσο πιο έντονα θα είναι αυτά τα φαινόμενα, δυνητικά επικίνδυνα, διότι θα συνοδεύονται από πολύ δυνατούς, σφοδρούς κατά διαστήματα νότιους ανέμους και από χαλαζοπτώσεις.

Ειδικά στα Επτάνησα θέλει μεγάλη προσοχή, για παράδειγμα δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και προσέχουμε και ως πεζοί, συμβουλεύει ο κ. Αρναούτογλου. Θα πλέουν άνεμοι έντασης 11 μποφόρ και η ταχύτητά τους θα ανέλθει στα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα!

Βορειοδυτικά της Πελοποννήσου και από τα πολύ-πολύ βορειοδυτικά τμήματα της Στερεάς, μέχρι και την ανατολική Θεσσαλία, σύννεφα μπορεί να δώσουν κάποια τοπικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης, ο καιρός θα παραμείνει άστατος σε όλη τη δυτική Ελλάδα. Και πάλι, όσο πιο βορειοδυτικά, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αστάθεια, με κατά τόπους έντονες μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Αυτά τα φαινόμενα θα κινηθούν μέχρι αργά το απόγευμα, επηρεάζοντας και άλλες περιοχές της βόρειας Στερεάς, κυρίως όμως της Πελοποννήσου, εκτός των ανατολικών τμημάτων της. Ούτε η Αττικο- Βοιωτία και η Εύβοια θα έχουν κάποια φαινόμενα, όπως και τα ανατολικότερα και νοτιότερα τμήματα της χώρας. Στην ανατολική Μακεδονία, κυρίως στις ορεινότερες περιοχές της, αναμένεται να βρέξει τοπικά.

Και τις βραδινές, νυχτερινές ώρες, η αστάθεια θα διατηρηθεί. Μάλιστα, εκτός από τα δυτικά, αυτήν τη φορά θα πιάσει και σχεδόν ολόκληρη την Πελοπόννησο. Επίσης, αυτήν το φορά βροχές με τη μορφή μπόρας θα πέσουν και στην Αττικοβοιωτία. Μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχει στα υπόλοιπα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Ως αργά το βράδυ, αυτά τα φαινόμενα θα φτάσουν να επηρεάζουν και την ανατολική Μακεδονία.

Προς τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, οι βροχές στην Αττικοβοιωτία θα δυναμώσουν και γενοκότερα ο καιρός θα παραμείνει αρκετά άστατος, κυρίως στα βορειοδυτικά και στα βόρεια τμήματα της χώρας μας, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.