Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για τον καιρό

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για τον καιρό

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον καιρό των επόμενων δύο ημερών κρούει ο Σάκης Αρναούτογλου

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν τη χώρα τις επόμενες δύο ημέρες, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι εν δυνάμει επικίνδυνα, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα είναι πιο ισχυρή από εκείνη των τελευταίων ημέρων «Αθηνά». Κατά διαστήματα θα πέσει πολύ νερό και θα υπάρξουν δυνατοί άνεμοι.

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, η κακοκαιρία θα πλήττει ήδη τη χώρα, στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στα πιο δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα βρέχει.

Η Αττική θα έχει άστατο καιρό, με μπόρες, βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία αναμένεται να ενταθούν και να διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών ωρών.

Στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο, με τσουχτερό κρύο, βροχές, καταιγίδες και γενικότερα φαινόμενα που θα εντείνονται όσο περνούν οι ώρες. Ενώ θα φυσάει και ένα δυνατός Βαρδάρης. Το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης, τα φαινόμενα της δυτικής Ελλάδας θα είναι κατά τόπους έντονα, θα παραμείνουν έντονα -θέλει πολύ μεγάλη προσοχή- και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά. Μέχρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν και αρκετές περιοχές των ανατολικών νησιωτικών τμημάτων του Αιγαίου.

Στην Κρήτη θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες, κυρίως στα πιο δυτικά -αρχικά- και ανατολικά τμήματα του νησιού. Στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Μακεδονία το κρύο θα είναι τσουχτερό και οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν στις προαναφερθείσες περιοχές. Επίσης, στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Μακεδονία θα έχουμε βροχές και αρκετά ισχυρές καταιγίδες - και στα πιο νότια, κυρίως παράκτια τμήματά της. Λίγα φαινόμενα θα υπάρχουν και από τη Ρόδο μέχρι και το Καστελόριζο.