Αρναούτογλου: Πανευρωπαϊκή η κακοκαιρία, θέλει προσοχή και στη χώρα μας (vid)

Αρναούτογλου: Πανευρωπαϊκή η κακοκαιρία, θέλει προσοχή και στη χώρα μας (vid)

Για την επέλαση σοβαρής κακοκαιρίας σε βόρεια και κεντρική Ευρώπη, η οποία θα φτάσει εξασθενημένη και στη χώρα μας προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου...

Αναλυτικά όσα τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου στην ανάρτησή του για την επερχόμενη επιδείνωση καιρού σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και από το Σάββατο και στη χώρα μας:

«Από την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ πρώτα σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία και μέχρι την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ευρώπης προβλέπεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, οι ριπές των οποίων δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 80 με 90 χιλιόμετρα την ώρα (10 μποφόρ) οπότε και δεν αποκλείεται να υπάρξουν καθυστερήσεις σε αεροπορικές συνδέσεις!

Σε τέτοιες ταχύτητες ανέμου, μεγαλύτερα κλαδιά δέντρων μπορούν να σπάσουν ενώ ιδιαίτερα αποδυναμωμένα δέντρα μπορεί και να πέσουν.

Η νέα αλλαγή του καιρού που αναμένεται στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμη με την τελευταία κακοκαιρία, όμως λόγω του κορεσμένου από το πολύ νερό έδαφος, οι όποιες, έστω και λίγο δυνατές βροχές ή καταιγίδες, θέλουν όπως είναι λογικό κάποια προσοχή στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν!

Λεπτομέρειες στο βίντεο του καιρού αλλά και καθημερινά στα αναλυτικά δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 το απόγευμα και στις 10:45 το βράδυ!».