Αρναούτογλου για τον καιρό του Νοεμβρίου: Αυτή είναι μια πρώτη πιθανή εξέλιξη...

Αρναούτογλου για τον καιρό του Νοεμβρίου: Αυτή είναι μια πρώτη πιθανή εξέλιξη...

Την καταγραφή της μακροπρόθεσμης τάσης για την πιθανή εξέλιξη του καιρού τον Νοέμβριο, παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικά η πρώτη προσέγγιση του Σάκη Αρναούτογλου και όσα τονίζει για την πιθανή καιρική εξέλιξη του Νοεμβρίου:

Πολλοί φίλες/ φίλοι μου ζητούν να προσπαθήσω να αποκωδικοποιήσω με τη βοήθεια της αναλογικής μεθόδου (ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης Madden-Julian (MJO) που αποτελεί και το μεγαλύτερο στοιχείο της ενδοεποχιακής μεταβλητότητας στην τροπική ατμόσφαιρα) το μήνα που διανύουμε, Νοέμβριο 2021.

Οπως έχω εξηγήσει τέτοιες μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις εκτός ότι χρειάζονται πολύ χρόνο, βρίσκονται σε εντελώς πειραματικό στάδιο και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ληφθούν υπόψη για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων.

Προς το παρόν θα σας δώσω μόνο μία ΠΙΘΑΝΗ διάταξη των συστημάτων έως περίπου και τα τέλη του μήνα. Το τι σημαίνουν όλες αυτές οι διατάξεις Θα προσπαθήσω να τις αναλύσω τις επόμενες ημέρες βλέποντας τη γενικότερη εξέλιξη από τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα.

Πολύ πολύ ΓΕΝΙΚΑ: Οι κίτρινες αποχρώσεις υποδηλώνουν γενικά καλό καιρό από πλευράς φαινόμενων και κυρίως όταν βρίσκονται κοντά με τις πορτοκαλί αποχρώσεις, ενώ οι πορτοκαλί αποχρώσεις υποδηλώνουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες χωρίς φαινόμενα και χωρίς ανέμους! Αντίθετα οι πράσινες αποχρώσεις και κυρίως αυτές προς το μπλε και μοβ υποδηλώνουν αλλαγή του καιρού έως και κακοκαιρία».

Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες για την πιθανή καιρική τάση του Νοεμβρίου, όπως τους παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου: