Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες και κρύο από αρχές Δεκεμβρίου. Καρέ - καρέ η εξέλιξη... (vid)

Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες και κρύο από αρχές Δεκεμβρίου. Καρέ - καρέ η εξέλιξη... (vid)

Ο Δεκέμβριος πλησιάζει και ο καιρός αρχίζει δειλά - δειλά να προσαρμόζεται σε πιο χειμερινό μοτίβο, καθώς από τη Δευτέρα αλλάζει η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα.

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα βρίσκουν -μετά από καιρό- ανοικτό το πεδίο της διέλευσής τους και πάνω από την Ελλάδα, αφού υποχωρούν οι αντικυκλωνικές πιέσεις, με αποτέλεσμα από τη Δευτέρα και έως τις αρχές Δεκέμβρη να προκύπτουν κακοκαιρίες ικανές να αφήσουν στη χώρα αρκετές βροχές και καταιγίδες.

Σημειώνεται, δε, πως σύμφωνα με το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο GFS, στις αρχές Δεκεμβρίου πρέπει να αναμένεται και η πρώτη σοβαρή κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών και προς τη χώρα μας, ρίχνοντας αισθητά τον υδράργρο και φέρνοντας και τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα, από τις 3 Δεκεμβρίου -σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα- δεν αποκλείεται οι χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, με χαμηλότερα υψόμετρα.

Δείτε καρέ - καρέ στο βίντεο τα προγνωστικά δεδομένα της πρωινής ανανέωσης στοιχείων του GFS (20/11/2021), την κίνηση των αερίων μαζών και τα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα περάσουν πάνω από τη χώρα μας έως και τις 5 Δεκεμβρίου...

Αν θέλετε συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών μέσω βίντεο, ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube.