Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για επιδείνωση και Δεκέμβρη με κρύο και χιόνια (Vid)

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για επιδείνωση και Δεκέμβρη με κρύο και χιόνια (Vid)

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού, πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια...

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην προειδοποίησή του για την επιδείνωση του καιρού, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης:

Με τους θυελλώδεις νοτιάδες να ανεβάζουν τη θερμοκρασία και να μεταφέρουν αφρικανική σκόνη προς τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας, ξεκίνησε η σημερινή ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταβάτης νοτιάς εκτόξευσε τον υδράργυρο νωρίς το πρωί στη βόρεια Κρήτη κοντά στους 30°C και χωρίς την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας!

Τις επόμενες ώρες όμως το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει κατά 180° μιας και όπως φαίνεται και στον πρώτο μας χάρτη βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοδυτικά τμήματα συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας θα δώσει και πάλι αρκετές βροχές ενώ ταυτόχρονα ο υδράργυρος θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση!

Ερχονται βοριάδες, κρύο, ακόμα και χιόνια

Από τις επόμενες ώρες αναμένουμε έντονες βροχοπτώσεις - καταιγίδες στα δυτικά οι οποίες μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης θα απασχολήσουν τη βόρεια - βορειοανατολική χώρα αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ένα γρήγορο πέρασμα από βροχοπτώσεις θα δεχτούν οι περισσότερες περιοχές ενώ οι βοριάδες θα διαδεχτούν τους νοτιάδες ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία ενώ θα φέρουν ακόμη και χιόνια σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Στον δεύτερο χάρτη μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της πολικής αέριας μάζας (μπλε χρώμα) που θα φτάσει μέχρι και τη χώρα μας. Προσοχή αύριο αλλά και την Τετάρτη θα κάνει πολύ κρύο ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί όπου θα δούμε ακόμη και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη γρήγορα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές με τις βροχές να επιστρέφουν ξανά από Πέμπτη μαζί τους και οι νοτιάδες για να ανεβάσουν ξανά τη θερμοκρασία.

Στον τελευταίο μας χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε μέρα με τη μέρα την πορεία των βροχοπτώσεων με τα πιο σκούρα χρώματα να αντιστοιχούν στα πιο έντονα φαινόμενα.