Καιρός Χριστούγεννα: Τάση για διαδοχικές ψυχρές εισβολές και σενάριο για λευκά Χριστούγεννα (vid)

Καιρός Χριστούγεννα: Τάση για διαδοχικές ψυχρές εισβολές και σενάριο για λευκά Χριστούγεννα (vid)

Καιρός Χριστούγεννα: Σε τροχιά ψυχρών εισβολών φαίνεται πως εισέρχεται από τα μέσα τις 15 Δεκεμβρίου η Ελλάδα, καθώς πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα βρισκουν δίοδο διέλευσης και προς τη χώρα μας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι χιονοπτώσεις να κατηφορίσουν ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα.

Το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS δίνει τάση πρόγνωσης έως και τις 26 Δεκεμβρίου και αυτή είναι άκρως ενδιαφέρουσα και... παγωμένη, καθώς εμφανίζει σενάριο καθόδου αερίων μαζών πολικής προέλευσης (μωβ απόχρωση).

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, είναι σημαντικό το γεγονός ότι εδώ και πολλές μέρες το συγκεκριμένο προγνωστικό μοντέλο επιμένει σε ψυχρά σενάρια για τις μέρες των Χριστουγέννων.

Αν επιβεβαιωθεί ένα τόσο ψυχρό σενάριο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα κάνουμε λευκά Χριστούγεννα.

Δείτε στο βίντεο καρέ - καρέ τους προγνωστικούς χάρτες.

Αρχικά της κίνησης των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, όπου ξεκάθαρα αποτυπώνεται ότι η Ελλάδα θα δεχτεί ψυχρές γλώσσες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο δεύτερο και τρίτο χάρτη καταγράφεται η κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πανευρωπαϊκά και πανελλαδικά. Ιδιαίτερη προσοχή σήμερα και αύριο, παρατηρώντας το πόσο έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις.

Δεν έχετε ακολουθήσει ακόμα το Dokari στο YouTube;