Ολοταχώς για... λευκά Χριστούγεννα, κρύο και χιόνια! Ο καιρός έως τις 28 Δεκεμβρίου (vid)

Ολοταχώς για... λευκά Χριστούγεννα, κρύο και χιόνια! Ο καιρός έως τις 28 Δεκεμβρίου (vid)

Χειμωνιάτικο καθαρά το σκηνικό του καιρού έως και τα Χριστούγεννα (τουλάχιστον) με ψυχρές εισβολές, κρύο και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα να αποτελούν τα βασικά στοιχεία -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- για τον καιρό από τις 24 έως και τις 26 Δεκεμβρίου...

Σχεδόν όλα τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού αρχίζουν να συμφωνούν για την τάση επικράτησης πολύ ψυχρών συνθηκών στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης για το επόμενο 15νθήμερο.

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα;

Σύμφωνα με το GFS, το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο, οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα κάνουν την εμφάνισή τους από την Τρίτη θα... κορυφωθούν στο τέλος της νέας εβδομάδας, οπότε και χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Οσο για την εβδομάδα των Χριστουγέννων, διατηρεί την τάση για ακόμα πιο ψυχρό σκηνικό και ισχυρή κακοκαιρία από παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα με πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Στο βίντεο καταγράφονται κατά σειρά ο ευρωπαϊκός χάρτης κίνησης αερίων μαζών, εν συνεχεία των βαρομετρικών χαμηλών και αμέσως μετά τα βαρομετρικά χαμηλά πάνω από την Ελλάδα (με μωβ αποχρώσεις είναι οι χιονοπτώσεις) και τέλος ο χάρτης χιονοκάλυψης της χώρας.

Για να έχετε συνεχή ενημέρωση με βίντεο για τον καιρό (και όχι μόνο), ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.