Καιρός: Εντυπωσιακό σενάριο για πολικό ψύχος και χιόνια τα Χριστούγεννα (Vid)

Καιρός: Εντυπωσιακό σενάριο για πολικό ψύχος και χιόνια τα Χριστούγεννα (Vid)

Καιρός: Σοβαρή υποψηφιότητα για «λευκά Χριστούγεννα» θέτει πλέον η Ελλάδα, καθώς πολικής προέλευσης αέριες μάζες δείχνουν... έτοιμες να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας.

Οχι μόνο διατηρείται η μακροπρόθεσμη τάση για επικράτηση εξαιρετικά ψυχρών καιρικών συνθηκών μέχρι και τα Χριστούγεννα, αλλά κάθε μέρα ενισχύεται και περισσότερο, καθώς πλέον πολικής προέλευσης αέριες μάζες δείχνουν διάθεση να μπουν για τα καλά στην Ελλάδα, παραμονές Χριστουγέννων.

Τα σημερινά στοιχεία, μάλιστα, θέλουν και πολλές περιοχές της χώρας να ντύνονται στα λευκά με την Εύβοια και την Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής να δίνουν μεγάλη υποψηφιότητα για να δουν αρκετά καλές χιονοπτώσεις.

Επιμένει, ξεκάθαρα πια, το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS να διατηρεί την τάση για χιονοπτώσεις την παραμονή των Χριστουγέννων (αξιόλογες μάλιστα) ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας...

Στο βίντεο βλέπετε κατά σειρά την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, με τις μπλε και τις μωβ αποχρώσεις να κυριαρχούν στη χώρα μας έως και τις 28 Δεκεμβρίου, στη συνέχεια την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών, όπου οι μωβ χρωματισμοί εδώ υποδηλώνουν χιονοπτώσεις (όσο πιο μωβ τόσο πιο έντονες), για να πάμε στον χάρτη της Ελλάδας με την αντίστοιχη ανάλυση φαινομένων και τέλος τη χιονοκάλυψη της χώρας...

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.