Κακοκαιρία Κάρμελ: Μεγάλη προσοχή! Έκτακτη ανακοίνωση για τον χιονιά

Κακοκαιρία Κάρμελ: Μεγάλη προσοχή! Έκτακτη ανακοίνωση για τον χιονιά

Η κακοκαιρία Κάρμελ μάς χτυπά την πόρτα και η Κεντρική Οδός ενημερώνει τους οδηγούς που θα μετακινηθούν το Σαββατοκύριακο.

Η Κεντρική Οδός διαβεβαιώνει τους ταξιδιώτες ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται ισχυρά. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συνιστούμε στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν:

-Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας στο 801 700 7000 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 16:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησής τους.

-Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας.

-Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.

Σχετικά με την οδήγηση υπό βροχή υπενθυμίζουμε ότι:

-Ελέγχουμε συχνά τους καθρέφτες και χρησιμοποιούμε πάντα τα προειδοποιητικά φωτεινά σήματα του αυτοκινήτου μας για αλλαγή πορείας ή στάση.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάβουμε τα μικρά φώτα πορείας του αυτοκινήτου για να μπορούν όλοι οι οδηγοί να μας βλέπουν στις κακές συνθήκες ορατότητας.

-Αποφεύγουμε τους γρήγορους και απότομους χειρισμούς στο τιμόνι, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί υποστροφή ή υπερστροφή ανάλογα με την περίσταση.

-Αποφεύγουμε να ακολουθούμε μεγάλα αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία κλπ. καθώς το νερό που πετάγεται από τα ελαστικά τους μας μειώνει την ορατότητα.

-Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Καιρός – Η πρόγνωση για την Κάρμελ

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το πρωί του Σαββάτου 18/12 και έως την Κυριακή 19/12 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σταδιακά, την ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, και την Εύβοια.