Καιρός: Ακόμα πιο σοβαρή ψυχρή εισβολή! Τάση για χιόνια και στην Αθήνα (vid)

Καιρός: Ακόμα πιο σοβαρή ψυχρή εισβολή! Τάση για χιόνια και στην Αθήνα (vid)

Ο καιρός... αγριεύει ξανά από τα μέσα της εβδομάδας και μάλιστα από την Παρασκευή αναμένεται νέα και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, πολύ πιο σοβαρή ψυχρή εισβολή, ικανή να φέρει χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και μέσα στην Αττική.

Και η διαφορά των σημερινών προγνώσεων από αυτές της περασμένης εβδομάδας που κράτησαν τις χιονοπτώσεις στα υπέρ βόρεια προάστια της Αττικής, δεν είναι άλλη από τη συμφωνία -στα σημερινά επαναλαμβάνουμε δεδομένα- όλων των προγνωστικών μοντέλων.

Φυσικά, καθώς βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν θα υπάρξουν αλλαγές σίγουρα. Ωστόσο, η τάση για την κάθοδο αερίων μαζών πολικής προέλευσης καταγράφεται από όλα τα προγνωστικά μοντέλα, όπως και η δημιουργία ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που θα δείτε στο βίντεο ότι θα αρχίσει να προκαλεί χιονοπτώσεις από τα βόρεια προς τα νότια, ενώ ως προοπτική τείνει η κακοκαιρία αυτή να απασχολήσει πολύ περισσότερο και με διάρκεια τριημέρου (Σάββατο - Κυριακή - Δευτέρα) τα ανατολικά προσήνεμα της χώρας.

Και η περαιτέρω μακροπρόθεσμη τάση του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου «βλέπει» διαδοχικές ψυχρές εισβολές συνοδεία βαρομετρικών χαμηλών έως και το τέλος του μήνα.

Δείτε καρέ καρέ την εξέλιξη του καιρού στη χώρα μας και τις χιονοπτώσεις που «βλέπει» το GFS (με τις μωβ αποχρώσεις) στο βίντεο. Πρώτος χάρτης οι αέριες μάζες πάνω από την Ευρώπη, δεύτερος η κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών, τρίτος τα φαινόμενα πάνω από την Ελλάδα και τέταρτος η χιονοκάλυψη της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.