Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου: Αναγκαίος ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων υδροσυλλογής

Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου: Αναγκαίος ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων υδροσυλλογής

Η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή θα προκαλέσει και το απότομο λιώσιμο του χιονιού στις περισσότερες πεδινές περιοχές της χώρας και ο Σάκης Αρναούτογλου σπεύδει να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο δημιουργίας προβλημάτων, αν δεν καθαριστούν έγκαιρα τα φρεάτια που έχουν σκεπαστεί με πάγο.

Παράλληλα, ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ τονίζει πως η επερχόμενη ψυχρή εισβολή στο διάστημα 2-4 Φλεβάρη θα είναι τελικά σχεδόν αδιάφορη για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου στην έκτακτη προειδοποίησή του:

Προσοχή το επόμενο 24ωρο απο το απότομο λιώσιμο χιονιού σε χαμηλά υψόμετρα!

Αναγκαίος είναι κατά την ταπεινή γνώμη μου ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων υδροσυλλογής κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στις περιοχές όπου χιόνισε πολύ, καθώς το επόμενο 24ωρο (Παρασκευή 28/1) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε όλη τη χώρα, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει και στην απότομη συσσώρευση υδάτων κατά τόπους, ειδικά σε περιοχές με μεγάλη κλίση!

Μετά την αλλαγή του καιρού το ερχόμενο Σαβ/κύριακο, πολύ πιο light , έως και σχεδόν αδιάφορη θα έλεγα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, δείχνει τελικά η νέα "κατεβασιά" ψυχρών αερίων μαζών μεταξύ 2 και 4 Φλεβάρη!!

Απο κει και μετά υπάρχουν ενδείξεις για μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και νότια!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου