Καιρός: Χιόνια στην Αττική σήμερα - Πού θα το στρώσει στην Αθήνα

Καιρός: Χιόνια στην Αττική σήμερα - Πού θα το στρώσει στην Αθήνα

Κακοκαιρία με χιόνια στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.

Χειμωνιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο με χιόνια ακόμα και στην Αττική

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει τις επόμενες ώρες και πού θα το στρώσει;

Όπως αναφέρει η μετεωρολόγος, Χριστίνα Σούζη, το Σάββατο χιόνια θα έχουμε στα ορεινά και ημιορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Αργά το βράδυ του θα χιονίσει στην Αττική και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα.

Στη Θεσσαλονίκη θα ρίξει χιονόνερο, με παροδικές χιονοπτώσεις να σημειώνονται στα ορεινά - ημιορεινά για λίγο, ίσως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ψυχρή εισβολή θα έχουμε όλο το Σαββατοκύριακο στη χώρα σύμφωνα με την μετεωρολόγο Πάττυ Σπηλιωτοπούλου. Τονίζει πως η εισβολή θα είναι ισχυρή και πολυήμερη για την εποχή, αφού θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα και θερμοκρασίες σε συνεχή πτώση.

Για τις χιονοπτώσεις, αναφέρει πως οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα δουν νιφάδες, ενώ στην Αττική αναμένεται να το στρώσει στα Βόρεια Προάστια από το βράδυ του Σαββάτου και να χιονίσει σε όλον τον υπόλοιπο νομό. Στις υπόλοιπες περιοχές ο δυνατός μαρτιάτικος ήλιος και η μεγάλη πλέον διάρκεια της ημέρας θα αποτρέψουν κάποια ουσιαστική χιονόστρωση.

Άκρως χειμωνιάτικος θα παραμείνει ο καιρός τις επόμενες μέρες με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα υπάρχει συννεφιά με χιονοπτώσεις.

Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε κατά τόπους και κατά διαστήματα συννεφιές στη Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο που ίσως δώσουν στα ορεινά μπόρες χιονόπτωσης.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε επίσης αυξημένα σύννεφα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, όμως από το βράδυ και από τα ΒΑ της χώρας θα έχουμε μπόρες χιονιού και αργά τη νύχτα θα επηρεάσουν μέχρι και την Εύβοια και την Αττική.

Ειδικότερα, στην Αττική από το πρωί θα έχει αυξημένες συννεφιές και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε ανοίγματα του καιρού. Από αργά τη νύχτα και στις ανατολικές περιοχές αναμένεται να χιονίσει. Η θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης συννεφιές και κάποιες μπόρες χιονιού σε τοπικό επίπεδο. Το βράδυ σε Πέλλα, Πιερία και Ημαθία υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 0 έως 7 βαθμούς.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.