Καιρός Πάσχα: Η μίνι ψυχρή εισβολή και η τάση έως το Μ. Σάββατο

Καιρός Πάσχα: Η μίνι ψυχρή εισβολή και η τάση έως το Μ. Σάββατο

Καιρός Πάσχα: Δεν λέει να σταθεροποιηθεί η καιρική εικόνα σε ένα καθαρά ανοιξιάτικο μοτίβο.

Σχεδόν 2 εβδομάδες πριν το Πάσχα, αναμένεται μια μίνι ψυχρή διαταραχή να απασχολήσει τη χώρα μας από την Κυριακή έως και την Τρίτη, ενώ τα πρώτα στοιχεία που φτάνουν έως και το Μεγάλο Σάββατο, θέλουν τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας να είναι άστατος και με τη θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά, όπου ξεκάθαρα αποτυπώνεται η επικράτηση ψυχρών μαζών από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη - Τετάρτη, αλλά και η διατήρηση ενός όχι θερμού ρεύματος έως και το Μ. Σάββατο. Φυσικά και είναι μακριά η προοπτική της Μεγάλης Εβδομάδας, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψουν αλλαγές.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα φαινόμενα, χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα πρέπει να σημειωθούν την Κυριακή, κυρίως τις βραδινές ώρες, ενώ μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο.

Από τη Μ. Τετάρτη και μετά, η τάση του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου GFS, θέλει τον καιρό να καθίσταται άστατος με βροχές και καταιγίδες λίγα χιόνια στα ορεινά της Πίνδου τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως θα δείτε στον τρίτο χάρτη με τα φαινόμενα πάνω απ' την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.