Καιρός: Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για ιδιαίτερα έντονο επεισόδιο σκόνης

Καιρός: Εκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για ιδιαίτερα έντονο επεισόδιο σκόνης

Καιρός: Εκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου για ιδιαίτερα έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης που θα σημειωθεί στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ στην προειδοποίησή του:

Ιδιαίτερα εντονο το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το ερχόμενο Σαβ/κύριακο! Θέλει προσοχή!

Φίλες και φίλοι: Τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια την Κυριακή!

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις και χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μέγαλης Δευτέρας!

Ποιοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα:

- Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα

- Ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

- Γενικά καλό θα είναι κάθε άτομο που θα αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό να περιορίσει τη σωματική του άσκηση

- δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου