Ανατροπή με τον καιρό του Πάσχα - Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων

Ανατροπή με τον καιρό του Πάσχα - Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα. Άστατος μέχρι Μεγάλη Τετάρτη, ανατροπή από Μ. Πέμπτη μέχρι και το Πάσχα.

Με τι καιρό θα κάνουμε φέτος την Περιφορά του Επιταφίου, την Ανάσταση και το Πάσχα;

Ο καιρός φαίνεται ότι θα κάνει το χατίρι των εκδρομέων, αν και θα σημειωθούν μερικές βροχές από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ο καιρός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ο καιρός θα είναι άστατος.

Μεταξύ άλλων, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει τα εξής: «Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη περίπου ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα καταστεί άστατος που σημαίνει ότι κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και με έμφαση θα μπορούσαμε να πούμε περιοχές που βρίσκονται προς τα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας.

Ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση όπου στα κεντρικά και βόρεια θα κάνει κρύο τη νύχτα και το πρωί με αυξημένες τις πιθανότητες να δούμε ακόμη και χιόνια σε ψηλά βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας».

Στην ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει και την πρώτη πρόγνωση καιρού για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

«Από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Μεγάλο Σάββατο ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει οπότε ίσως δούμε θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από τους 20 με 22 βαθμούς με έμφαση τα κεντρικά και νότια», σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Σε ότι αφορά το βράδυ της Ανάστασης στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας φαίνεται να έχουμε καλό καιρό και με καλές θερμοκρασίες. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο όμως προς τα βορειοδυτικά τμήματα να έχουμε κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές χωρίς όμως κάτι το αξιόλογο.

Την Κυριακή του Πάσχα τα στοιχεία θέλουν πολύ καλό καιρό και με καλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα βόρεια τμήματα όπου ίσως έχουμε μπόρες προς το απόγευμα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κλέραχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση της Πάττυς Σπηλιωτοπούλου

Καλός θα παραμείνει ο καιρός μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια και κυρίως από την Κυριακή των Βαΐων περιμένουμε αλλαγή με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια αλλά και χιόνια στα εκεί ορεινά, σταδιακή πτώση θερμοκρασίας, ενώ θα έχουμε και αφρικανική σκόνη στα δυτικά και νότια.

Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και τη Μ. Δευτέρα αλλά και τη Μ. Τρίτη με τα κυριότερα φαινόμενα στα ανατολικά, ενώ από τη Μ. Τετάρτη μέχρι και τη Μ. Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα δυτικά και βόρεια όπου θα εκδηλώνονται ακόμα τοπικές βροχές.

Από τα τωρινά τουλάχιστον στοιχεία, Πάσχα με καλό καιρό φαίνεται ότι θα περάσουν οι κάτοικοι στα ανατολικά και νότια της χώρας, σε αντίθεση με τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα έχουμε τοπικές βροχές, ενώ και η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι κατά διαστήματα βροχερή.