Ο καιρός το Πάσχα: Οι θερμοκρασίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Ο καιρός το Πάσχα: Οι θερμοκρασίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή του Πάσχα.

Καιρός: Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, καθώς προβλέπονται λίγες μόνο νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία ωστόσο στην θάλασσα εξακολουθεί να είναι χαμηλή για την εποχή της, όπως επισημαίνει το meteo.gr, αν και σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στις Κυκλάδες η θερμοκρασία του νερού έχει αρχίσει να ανεβαίνει.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 7 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς), 11 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 13 έως 24 βαθμούς και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο έως τους 28 βαθμούς), 12 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 27 βαθμούς), 10 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 2-3 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις επίσης ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις το απόγευμα αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το απόγευμα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ. Πάντως, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για την εποχή κυμαίνεται η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας, όπως επισημαίνει το meteo.gr.

Η ελάχιστη θερμοκρασία του έτους της επιφάνειας της θάλασσας (SST - Sea Surface Temperature) στη Μεσόγειο, σημειώνεται περίπου στις αρχές Μαρτίου, και σταδιακά από τον Απρίλιο ξεκινά η θέρμανση των υδάτων, παράλληλα με τα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας. Ο φετινός ψυχρός Μάρτιος όσον αφορά στη θερμοκρασία του αέρα, είχε επίπτωση και στην SST, καθώς από δορυφορικές μετρήσεις εκτιμάται ότι σε περιοχές του Βόρειου Αιγαίου καταγράφηκαν οι χαμηλότερες τιμές SST τουλάχιστον από το 2008 (~10°C).