Καιρός: «Κλειδώνει» ισχυρός καύσωνας διαρκείας - Εως 43 βαθμούς η τάση για την Ελλάδα (vid)

Καιρός: «Κλειδώνει» ισχυρός καύσωνας διαρκείας - Εως 43 βαθμούς η τάση για την Ελλάδα (vid)

Καιρός: Εδραιώνεται και με τα προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής, ο ερχομός ισχυρού κύματος καύσωνα στην Ευρώπη, το οποίο από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα απασχολήσει και την Ελλάδα.

Το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS «επιμένει» στην καταγραφή ανόδου πολύ θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ευρώπη, οι οποίες θα προκαλέσουν θερμοκρασίες ρεκόρ σε πάρα πολλές χώρες.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα δύσκολα θα μας απασχολήσουν στο διάστημα από τις 20 έως τις 24 Ιουλίου, καθώς εκεί φαίνεται να μπαίνουμε στο βαθύ κόκκινο με τις θερμοκρασίες τις θερμές ώρες της μέρας να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν τοπικά και τους 43-44 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο θα δείτε την καταγραφή της κίνησης των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, όπου ξεκάθαρα φαίνεται το πώς απλώνονται τα καυτά πλοκάμια της θερμής εισβολής έως και τη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια θα δείτε την απουσία φαινομένων στη χώρα μας για αρκετό καιρό και τέλος τις θερμοκρασίες εδάφους στην Ελλάδα.

Δώστε προσοχή στο πώς... μαυρίζει ο χάρτης από τις 20 Ιουλίου και μετά και στις περιοχές με το γκρι χρώμα που θα χτυπήσουν 43 και 44 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.