Καύσωνας: Ερχεται για να... μείνει και στην Ελλάδα; Τάση για 44άρια αρχές Αυγούστου (vid)

Καύσωνας: Ερχεται για να... μείνει και στην Ελλάδα; Τάση για 44άρια αρχές Αυγούστου (vid)

Καύσωνας: Πώς έρχονται -εξασθενημένες σε πρώτη φάση- οι θερμές αέριες μάζες στην Ελλάδα και πώς το GFS «προβλέπει» ενίσχυσή τους τέλος Ιουλίου - αρχές Αυγούστου...

Ο φονικός καύσωνας που «βασανίζει» Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία, δείχνει διάθεση μετακίνησης και προς την Ελλάδα, με σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά και τάση ενίσχυσης από τα τέλη Ιουλίου έως και το πρώτο 5νθήμερο του Αυγούστου.

Το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS καταγράφει την έλευση πολύ θερμών αερίων μαζών και στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, δείχνοντας μάλιστα θερμοκρασίες στη Θεσσαλία, ακόμη και της τάξεως των 44 βαθμών Κελσίου.

Είναι, ωστόσο, πολύ μακριά αυτή η προοπτική και σαφώς μπορεί τα προγνωστικά δεδομένα να αλλάξουν.

Η τάση, πάντως, διατηρείται για ένα ιδιαίτερα θερμό 15νθήμερο και στη χώρα μας, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο, όταν και θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα τα πρώτα 40άρια.

Δείτε στο βίντεο καρέ καρέ την κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά και δώστε έμφαση στο πώς σκουραίνουν τα χρώματα από τα τέλη του μήνα και έως τις 4 Αυγούστου.

Και στον τελευταίο προγνωστικό χάρτη καταγραφής των μέγιστων θερμοκρασιών στη χώρα μας, πώς αντίστοιχα ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο με πολλά 40άρια και έως 44 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Κάντε κι εσείς Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube