Έρχεται καύσωνας με 42άρια για μέρες - Νέα πρόγνωση

Έρχεται καύσωνας με 42άρια για μέρες - Νέα πρόγνωση

Προ των πυλών καύσωνας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου αναμένεται να μας επισκεφτεί από την Πέμπτη ο ευρωπαϊκός καύσωνας. Ωστόσο, πρόκειται για έναν τυπικό καύσωνα για τα δεδομένα της Ελλάδας, με τις ακραίες τιμές να φτάνουν τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά της χώρας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, η θερμοκρασία στη χώρα μας ανεβαίνει από την Πέμπτη, όταν και εξασθενούν οι βοριάδες.

Την Παρασκευή θα υπάρξει και νέα άνοδος της θερμοκρασίας, όπου θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τον υδράργυρο να δείχνει στα δυτικά 39 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα ζέστης θα έχει παρατεταμένη διάρκεια με το πικ του να είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από την Κυριακή και έπειτα θα φυσήξει και πάλι βοριάς, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν.

Όσον αφορά στην Αθήνα ο υδράργυρος από την Παρασκευή θα δείχνει του 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Μετά από μία εβδομάδα θα σημειωθεί μία πτώση στις θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα, με τον υδράργυρο να παραμένει στους 36 βαθμούς.

Στα δυτικά, όμως, τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τη ζέστη να παραμένει για πολλές ημέρες.