Σάκης Αρναούτογλου: Η πιο ζεστή ημέρα του Αυγούστου! Ακόμα και 40 βαθμούς

Σάκης Αρναούτογλου: Η πιο ζεστή ημέρα του Αυγούστου! Ακόμα και 40 βαθμούς

Η νέα πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό.

Σκαμπανεβάσματα θα έχει ο καιρός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο με τον Σάκη Αρναούτογλου να δίνει, τη Δευτέρα νεότερα στοιχεία για τις μετεωρολογικές συνθήκες των επόμενων 15 ημερών που θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την αστάθεια.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, ο μετεωρολόγος αναφέρει: «Έντονα τα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα το επόμενο 15ήμερο στη χώρα! Αρκετά άστατος τις θερμές μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες θα καταστεί ο καιρός στα ηπειρωτικά με μικρή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 3 έως και 4 βαθμών, από την ερχόμενη Πέμπτη (11/08) και μέχρι περίπου την Κυριακή (14/08) ενώ, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, η ασταθεια θα περιοριστεί σημαντικά!».

Ακόμα, ο Σάκης Αρναούτογλου προσθέτει: «Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πέσει σταδιακά από την ερχόμενη Παρασκευή (12/08) και από το Σάββατο (13/08) και μέχρι τις 16/08 δεν φαίνεται να ξεπερνα τα 4-5 και τοπικά μόνο τα 6 μποφόρ με σταδιακή μικρή ενίσχυση κυριως απο τις 18 του μηνός! Κύμα έντονης, όμως, ζέστης «ψιθυρίζουν» και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία χοντρικά από τις 17-21 Αυγούστου!».

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος συνόδευσε την ανάρτησή του με έναν πίνακα, στον οποίο αναγράφεται η μέση μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας για τα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας από την Τρίτη (09/08) έως την Παρασκευή 19 Αυγούστου.

Ενδεικτικά αναφέρει πως την Πέμπτη 18 Αυγούστου η μέση θερμοκρασία θα είναι 38 βαθμούς, ενώ στις κλειστές περιοχές μακριά από θάλασσα και στη Νότια Κρήτη, ο υδράργυρος θα δείξει ακόμα και 40 βαθμούς.