Καιρός: Βροχές για μία εβδομάδα! Καρέ - καρέ η εξέλιξη και η τάση έως 6 Σεπτεμβρίου (vid)

Καιρός: Βροχές για μία εβδομάδα! Καρέ - καρέ η εξέλιξη και η τάση έως 6 Σεπτεμβρίου (vid)

Καιρός: Μια εβδομάδα γεμάτη με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες ξεκινά τη Δευτέρα 22 Αυγούστου και μέχρι την Κυριακή 28 του μήνα θα υπάρχουν περιοχές της χώρας που θα δέχονται βροχές.

Σύμφωνα και με την τελευταία ανανέωση δεδομένων του αμερικανικού προγνωστικού καιρικού μοντέλου GFS, το πιο δύσκολο χρονικό διάστημα, με την εκδήλωση των πιο έντονων φαινομένων, θα είναι από την Τρίτη έως και την Πέμπτη.

Η κεντρική Ελλάδα, Σποράδες, Εύβοια αλλά και η Αττική θα είναι οι περιοχές που θα δουν αρκετά έντονα φαινόμενα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βροχές και οι καταιγίδες δεν θα εκδηλώνονται μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας, αλλά και πρωινές και βραδινές ώρες. Θα δείτε στο βίντεο και τον δεύτερο χάρτη, τη διαδοχική κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω από την Ελλάδα και τα φαινόμενα που θα προκαλέσουν.

Στον πρώτο χάρτη καταγράφεται η αντίστοιχη κίνηση βαρομετρικών συστημάτων πανευρωπαϊκά και ακολουθούν οι κλασσικοί χάρτες με τις αέριες μάζες πάνω από την Ευρώπη και τις θερμοκρασίες της Ελλάδας.

Ουσιαστικά οι βροχές σταματούν πανελλαδικά την επόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου, όταν και φαίνεται να ξεκινά για τη χώρα μας μια δεύτερη περίοδος ζέστης, χωρίς ακραίες καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών.

Πάντως, με τα σημερινά στοιχεία, οι πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη θα είναι αρκετά ζεστές...

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube για να έχετε συνεχή ενημέρωση για τον καιρό.