Καιρός: Δεν έχει γίνει ξανά αυτό στην Αττική τον Αύγουστο

Καιρός: Δεν έχει γίνει ξανά αυτό στην Αττική τον Αύγουστο

Ο καιρός άλλαξε ραγδαία και η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται βροχερή για όλη τη χώρα. Αυτό όμως που θα συμβεί από σήμερα και έως την Παρασκευή στην Αττική δεν έχει γίνει ξανά ποτέ τον Αύγουστο.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ που προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα και καταιγίδες μέχρι και την Παρασκευή. Στο στόχαστρο της κακοκαιρία θα βρεθεί και η Αττική.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Πιο αναλυτικά:

  • Αύριο Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα
    υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
  • Την Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι - απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
  • Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
  • Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Γιαννόπουλος: Θα βρέχει 5 μέρες κάπου στην Αττική

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκαλεί η πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, ο οποίος αναφέρει πως σε κάποιο μέρος της Αττικής, σύμφωνα με τα δεδομένα, θα βρέχει και τις 5 μέρες, δηλαδή από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Αυτό, όπως λέει, δεν έχει γίνει ξανά Αύγουστο μήνα στην Αττική.