Καιρός: Επιμένει το GFS και φέρνει ζέστη από τις 8 Σεπτεμβρίου... (vid)

Καιρός: Επιμένει το GFS και φέρνει ζέστη από τις 8 Σεπτεμβρίου... (vid)

Καιρός: Μετά τη χειρότερη αυγουστιάτικη κακοκαιρία των τελευταίων 47 ετών, αναμένεται τα επόμενα 24ωρα ο καιρός να παρουσιάσει αισθητή βελτίωση.

Δεν σημαίνει αυτό ότι θα εκλείψουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, αφού η αστάθεια θα διατηρηθεί, αλλά σαφώς με περιορισμένη έκταση και μικρότερη ένταση. Θα αφορά δηλαδή, πολύ λιγότερες περιοχές της χώρας και τα φαινόμενα δεν θα έχουν την ίδια ένταση.

Από την άλλη πλευρά, η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει άνοδο. Εξακολουθεί το αμερικανικό προγνωστικό καιρικό μοντέλο GFS να προβλέπει μάλιστα θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου από τις 8 Σεπτεμβρίου και για ένα τριήμερο...

Δείτε στον πρώτο χάρτη την κίνηση των αερίων μαζών, με τη χώρα μας να παραμένει στο κόκκινο για αρκετές ημέρες, στο δεύτερο χάρτη την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω από την Ευρώπη και στον τρίτο χάρτη την αντίστοιχη πάνω από την Ελλάδα, όπου ξεκάθαρα θα δείτε τις περιοχές που θα έχουν φαινόμενα μέσα στην εβδομάδα.

Τέλος, στο φινάλε του βίντεο θα δείτε τις θερμοκρασίες εδάφους και την αισθητή άνοδο που θα παρουσιάσει ο υδράργυρος από τις 8 Σεπτεμβρίου και μετά...

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.