Καιρός: Πρώτη ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη! Τι φέρνει και στην Ελλάδα; (vid)

Καιρός: Πρώτη ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη! Τι φέρνει και στην Ελλάδα; (vid)

Καιρός: Μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο, ενώ χειμερινού τύπου ψυχρή εισβολή θα κάνει την εμφάνισή της στη βόρεια Ευρώπη. Πώς θα επηρεάσει τον καιρό στη χώρα μας;

Καιρός: Προ των πυλών και αρκετά νωρίς σε σχέση με πέρσι, η πρώτη φετινή ψυχρή εισβολή χειμερινού τύπου στην Ευρώπη, από την επόμενη εβδομάδα, με τις ψυχρότερες αέριες μάζες να κατορθώσουν να φτάνουν και στη χώρα μας, ρίχνοντας αισθητότατα τη θερμοκρασία, σε σχέση με τους 37-38 βαθμούς που θα φτάσει την Παρασκευή και το Σάββατο.

Το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS, καταγράφει δεδομένα αλλαγής της κυκλοφορίας στην ανώτερη ατμόσφαιρα και επικράτησης πια για τα καλά σε βόρεια και κεντρική Ευρώπη, ψυχρών αερίων μαζών, ενώ οι πρώτες σοβαρές φετινές χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στις Αλπεις, αλλά και στα Βαλκάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υδράργυρος θα κάνει... βουτιά και στη χώρα μας ακόμα και 10-15 βαθμών σε σχέση με τους 35-37 βαθμούς των επόμενων ημερών και η ψύχρα, ιδιαίτερα τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι αισθητή.

Οσον αφορά στα φαινόμενα, από την Τετάρτη αναμένεται σημαντική αλλαγή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται και στη χώρα μας, σε πολύ ορεινά τμήματά της και μεγάλα υψόμετρα, να σημειωθούν τα πρώτα χιόνια.

Δείτε στο βίντεο την κίνηση θερμών και ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, καθώς και την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών και την αντίστοιχη πάνω από τον ελλαδικό χώρο.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.