Καιρός: Εχει ζέστη, έχει και χιόνια το GFS έως και τις 10 Οκτώβρη... (Vid)

Καιρός: Εχει ζέστη, έχει και χιόνια το GFS έως και τις 10 Οκτώβρη... (Vid)

Καιρός: Ποδαρικό με ζέστη θα κάνει ο Οκτώβριος, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του GFS. Η συνέχεια, όμως, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον...

Το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο «βλέπει» επικράτηση των θερμών αερίων μαζών την ερχόμενη εβδομάδα και έως το Σάββατο, οπότε και θα δούμε στη χώρα μας ακόμα και 35άρια, να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους, όμως από την επόμενη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, η τάση θέλει τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά και την Ελλάδα να δέχεται αρκετά βαρομετρικά χαμηλά.

Αν και μακριά, από τις 6 Οκτωβρίου φαίνεται ότι αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού προς το καθαρά φθινοπωρινό, έως και χειμερινό, αφού το GFS «βλέπει» και τις πρώτες σοβαρές χιονοπτώσεις (μωβ αποχρώσεις στον χάρτη με τα βαρομετρικά χαμηλά στην Ελλάδα) στην περιοχή της Ηπείρου.

Δείτε στο βίντεο αρχικά την κίνηση θερμών και ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, εν συνεχεία τα βαρομετρικά χαμηλά και αμέσως μετά την κίνηση των συστημάτων πάνω από την Ελλάδα και τέλος τις θερμοκρασίες εδάφους στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.