Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας (photos)

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας (photos)

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία στη χώρα μας και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξέδωσε νέα προειδοποίηση για την πορεία τις επόμενες ώρες...

Αναλυτικά όσα αναφέρει στη νέα προειδοποίησή του ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης:

ΚΡΗΤΗ - ΚΑΡΠΑΘΟΣ - ΡΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Με το βαρομετρικό χαμηλό να συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη δυναμική και να κινείται πλέον προς τα νότια θαλάσσια τμήματα της επικράτειας, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα.

Αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει πολύ ισχυρές βροχές - καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη με τα φαινόμενα βαθμιαία μέσα στην ημέρα να επεκτείνονται προς την Κάρπαθο και τη Ρόδο. Χρειάζεται προσοχή σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι και αύριο πρωί προς μεσημέρι.

Να τονίσουμε τέλος ότι η θέση αυτή του βαρομετρικού χαμηλού, δηλαδή προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα προκαλέσει μεγάλη διαφορά πίεσης (έντονη βαροβαθμίδα) που με τη σειρά της θα ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά οι οποίοι θα φτάσουν σε εντάσεις τα επίπεδα θυέλλης (8 μποφόρ, ίσως τοπικά και παραπάνω).

Ακολουθούν χάρτες σύμφωνα και με την τελευταία ανανέωση του προγνωστικού μας μοντέλου που πήραμε πριν από λίγο. Καλημέρα σε όλες και όλους!

Δείτε στην γκάλερι την πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες: