Κακοκαιρία στον ορίζοντα και στο βάθος... ψυχρή εισβολή (video)

Κακοκαιρία στον ορίζοντα και στο βάθος... ψυχρή εισβολή (video)

Αλλάζει άρδην ο καιρός και το σκηνικό θα γίνει άκρως φθινοπωρινό έως και χειμωνιάτικο από την ερχόμενη εβδομάδα...

Καιρός: Όλα δείχνουν άμεσα αλλαγή στο καιρικό σκηνικό, καθώς ο αντικυκλώνας που κρατούσε «κλειδωμένα» τα βαρομετρικά χαμηλά στη δυτική Ευρώπη καταρρέει και πλέον ξεκινά από τα τέλη της εβδομάδας η διέλευσή τους και από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία «τρεξίματα» του αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου GFS, ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται να απασχολήσει τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι βροχές, οι ισχυρές καταιγίδες στα παραθαλάσσια και πιθανότατα οι πρώτες σοβαρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς από τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται και σημαντική πτώση θερμοκρασίας.

Μένει να ξεκαθαρίσει τα επόμενα 24ωρα η ακριβής πορεία του βαρομετρικού χαμηλού από την οποία θα εξαρτηθεί και ποιες περιοχές της χώρας θα επηρεαστούν με τα πιο έντονα φαινόμενα.

Ως προς τη μακροπρόθεσμη τάση, αίσθηση προκαλεί η... προετοιμασία ισχυρής ψυχρής εισβολής στα μέσα Νοεμβρίου, με χειμερινού τύπου ψυχρές αέριες μάζες να «οργανώνονται» στη βόρεια Ευρώπη και να έχουν τάση καθόδου προς τα Βαλκάνια.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.