Καιρός: Επιμένει το GFS για το Σαββατοκύριακο, βλέπει χιόνια μέσα Νοέμβρη

Καιρός: Επιμένει το GFS για το Σαββατοκύριακο, βλέπει χιόνια μέσα Νοέμβρη

Καιρός: Επιμένει το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο για ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο και σοβαρή ψυχρή εισβολή στα μέσα Νοεμβρίου με χιόνια σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Επιμένει το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο GFS για την πρώτη ισχυρή κακοκαιρία της φετινής χειμερινής περιόδου, η οποία θα πλήξει τη χώρα μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί η «μακροπρόθεσμη τάση» για πολύ πιο ισχυρό σύστημα στα μέσα του Νοέμβρη, ουσιαστικά τον πρώτο χιονιά του φετινού χειμώνα.

Μοιάζει και είναι πολύ μακρινό ως ενδεχόμενο, αλλά έχει το ενδιαφέρον του και γι' αυτό το καταγράφουμε.

Δεδομένη, πάντως, είναι η αλλαγή στην κυκλοφορία των βαρομετρικών χαμηλών και το άνοιγμα της... πόρτας για τη διέλευσή τους από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια, ενώ εξακολουθεί, όπως αναφέραμε και χθες να «ψήνεται» για τα μέσα Νοεμβρίου η πρώτη σοβαρή φετινή ψυχρή εισβολή.

Δείτε καρέ - καρέ στο βίντεο αρχικά την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πανευρωπαϊκά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο πρώτο σύστημα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου και στη συνέχεια στο δεύτερο και πολύ πιο ισχυρό, συνοδευόμενο και από χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, στις 13-15 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.