Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες βλέπει το GFS και ψυχρή εισβολή (Vid)

Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες βλέπει το GFS και ψυχρή εισβολή (Vid)

Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες και σοβαρή ψυχρή εισβολή «βλέπει» στον ορίζοντα των 15 ημερών που φτάνει η πρόγνωσή του, το αμερικανικό καιρικό μοντέλο GFS.

Σταθερά ενισχύεται σχεδόν καθημερινά το βαρομετρικό χαμηλό που θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα από την Παρασκευή και αρκετά σοβαρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, νέο βαρομετρικό χαμηλό «βλέπει» το GFS για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ εξακολουθεί να παρουσιάζει την κάθοδο πολύ ψυχρών αερίων μαζών, καθαρά χειμερινού τύπου, προς τα Βαλκάνια στα μέσα του Νοέμβρη.

Φυσικά, γι' αυτή την ψυχρή εισβολή θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετές ακόμα ημέρες, αφού από τρέξιμο σε τρέξιμο το GFS «βλέπει» διαφορετική διαδρομή του ψύχους και καθώς πρόκειται για την πρώτη καλά οργανωμένη ψυχρή «μπάλα» του φετινού χειμώνα, σίγουρα θα προκύψουν πολλές αλλαγές μέχρι να «κλειδώσει» η κάθοδός της.

Σε ό,τι αφορά στην επερχόμενη ισχυρή κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, σίγουρα θα πρέπει να της δοθεί η απαραίτητη προσοχή, καθώς θα σημειωθούν αρκετά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, οπότε δεν πρέπει να αποκλειστεί ο κίνδυνος δημιουργίας πλημμυρών.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.